Stopsol

Стъклата с модификация на повърхността

  • STOPSOL e търговското наименование на палитра от висококачествени рефлексни стъкла на “THE GLAVERBEL – GROUP”. Stopsol е рефлексно стъкло издържало проверката на времето и въпреки това все още изключително много актуално. От много години Stopsol е винаги водещ избор сред архитектите и строителите, когато стане дума за фасада или покрив на сграда с повишен соларен контрол. Неговата трайна рефлексия, перфектната му еднородност и непроменливост във времето и твърдото му покритие, устойчиво на надраскване и зацапване спомогнаха за изграждането на перфектната репутация на Stopsol.
  • Тези специфични свойства на Stopsol водят до разнообразие в цветовите решения на сградите и възможностите за избор от страна на потребителите. Когато покритието е насочено навън, излъчвнето на стъклото е повлияно по-силно от обкръжаващата среда и рефлексията е по силна. А когато покритието е обърнато навътре към помещението, външният вид на сградата е по-силно зависим от разцветката на базовото стъкло.
  • Stopsol е едно от стъклата, които са изключително подходящи за нашите географски ширини. Характерното при тях е, че при употребата им се спестяват много пари за климатизация на сградите. Икономията се равнява приблизително на 400 W/m2 за един ден. При тази ситуация ако имате стая с остъкление от 4 м2 и сте използвали стъкла Stopsol, вие ще спестявате от климатизация 48 kW/h електроенергия на месец. За сгради от среден мащаб с фасада от 1000 м2 икономията от електроенергия за климатизация е 12 000 kW/h на месец
  • Правилното изграждане на фасада изисква да помислите както за лятото, така и за зимата. При направата на стъклопакет със стъкло Stopsol в комбинация със стъкло с нискоемисионно покритие (Planibel G – стъкло с твърдо покритие и Planibel TopN стъкло с меко покритие) се постига огромна икономия на електроенергия през зимния отоплителен сезон. Разходите за отопление могат да бъдат намалени с над 60 процента спрямо стъклопакет с две обикновени бели стъкла или стъкла без нужните характеристики.

Направи онлайн запитване

Напред

Попълни нашата анкета

Напред