Полезно

Защо да изберем ПВЦ дограма Salamander за дома си?

Дограмата допринася изключително много за комфорта в едно жилище. Хората залагат на все по-качествени решения за своя дом, защото знаят какво удобство са тези профилни системи Съществуват много производители, които опитват да привлекат вниманието на потребителите. И оттук идва въпросът – каква дограма да изберете, тъй като предлаганото разнообразие често обърква, вместо да помага. Ако Ви предстои да вземете такова решение за своя дом, днес ще Ви насочим към пвц дограма Salamander – един от лидерите на пазара.

Защо пвц дограма Salamander е Вашият най-добър избор?

ПВЦ дограма Salamander е един от лидерите в производството на дограми за врати и прозорци. Тя се произвежда в Германия под стриктен контрол и висок професионализъм, за да отговори на всички очаквания по първокласните немски стандарти. Репутацията ѝ е безупречна и напълно заслужена заради нейните ключови предимства за всеки дом.

Отлична шумо- и топлоизолация

Една от основните причини, поради които потребителите избират да поставят дограма в жилището си, е именно за да го запазят по-топло през студените месеци. ПВЦ дограма Salamander се справя чудесно с тази задача. Тя пази помещението топло и уютно и освен това ограничава значително шума от градската среда.

Защита от влизане с взлом

Този вид дограма дава възможност за монтиране на приспособления срещу кражба върху прозорците. Те блокират отварянето им и така никой не би могъл да проникне в дома Ви. Препоръчват се особено за партер, първи и втори жилищен етаж.

Предотвратяване на конденза

ПВЦ дограма Salamander се изработва със специални първокласни стъклопакети, които ограничават образуването на конденз дори в помещението да има влага. Това предотвратява избиването на плесен и осигурява безопасна среда за живеене.

Дълъг живот

Това е профилна система от клас А – изключително надеждна и издръжлива. Изработена е с модерно технологично оборудване и висококачествени материали. Благодарение на това пвц дограма Salamander има много дълъг живот – над 60 години.

Разнообразни възможности за дизайн

Профилите Salamander са с блестяща повърхност и брилянтно бял цвят. Те дават възможност за експеримент с цветовата гама, формата и начина на отваряне. По този начин могат да се създадат уникални модели, които да подхождат на Вашия интериор и да Ви осигурят удобството, което търсите. При всички случаи ще се наслаждавате на изящна изработка и елегантен външен вид.

Лесно почистване

За да почистите Вашата пвц профилна система Salamander, е необходимо единствено да избършете повърхността с мокра микрофибърна кърпа или друга, която имате под ръка. По дограмата почти не се задържа прах, така че няма нужда от често основно почистване. Това улеснява Вашата работа и отменя едно от домакинските Ви задължения. Алвик 1 е Вашият надежден помощник в обзавеждането на дома с качествена пвц дограма Salamander. Подхождаме с професионализъм и коректност към нашите клиенти, защото за нас е важно да удовлетворим всички Ваши желания.

Как да изберем остъкляване за терасата

Когато Ви предстои остъкляване на терасата, съобразете избора на дограма с функциите на новоусвоената площ. Ако тук ще настаните кухнята, добре уплътнените прозорци могат да доведат до конденз, който пък да предизвика мухъл и плесен в жилището. Попитайте предварително за специалните клапи, осигуряващи постоянна микроциркулация за избягване на влагата.

Начинът на отваряне е важен за оптималното използване на пространството. Ако терасата е малка, по-добре изберете плъзгащи се крила. Опцията за отваряне тип Volkswagen е много добра, но е по-скъпа.

Броят камери на профила има пряко отношение към топлоизолационните свойства на дограмата. Стъклопакетът е добре да включва нискоемисионно К-стъкло. То пази топло зиме и хладно лятото. Качественият обков осигурява висока функционалност при употреба.

Когато Ви е трудно да решите сами, дали дограмата за остъкляване на терасата да е дървена, алуминиева или PVC, потърсете ни за консултация. Всяка има своите предимства и изборът зависи от конкретните Ви потребности и бюджет.

Как да изберем най-подходящата дограма за дома

Дали вече се налага да смените изметнатите дървени прозорци или довършвате ново жилище, предстои Ви поръчка на модерна дограма. Има много търговци, говори се за различни материали, производители, профили, обков, стъклопакети и т. н.

Как да направите своя избор?
Най-голямата грешка, която можете да направите, е да питате само за цената. Пазарът е много наситен и цените са доста изравнени. Ако намерите оферта, която е чувстително по-ниска от останалите, при всички случаи това ще е за сметка на качеството.

Кои са основните опорни точки за избор на добра дограма

 • Материалите – дървена, алуминиева и PVC дограма. Предлагат се и дървена, и алуминиева с перфектно качество и характеристики, но са доста скъпи. Като оптимално решение за домакинствата и малките офиси все повече се налагат прозорците от PVC.
 • Профилът – тук е важно качеството, а то се гарантира от името на производителя и марката – примерно – PVC дограма Salamander. Броят на камерите определя способността за шумо- и топлоизолация на прозорците. Уплътненията на качествените профили се поставят фабрично и продължително време запазват гъвкавостта и пластичността си. Това означава дълга безпроблемна експлоатация на новата ви придобивка.
 • Обковът – пантите и механизмите за затваряне и отваряне – също е определящ за функционалността и надеждността при експлоатацията. Отличното им качество гарантира и дългия живот на PVC дограма Salamander. Когато решавате какво да е отварянето, изберете двуосно. Колкото повече са отваряемите части, толкова по-висока става цената.
 • Стъклопакетите – най-масово се използват тези с 2 или 3 стъкла, често с аргон между тях. За северно изложение е препоръчително К-стъклото. То ще пази топлината да не излиза навън. За южно и югозападно – „4 сезона“, което пък ще спира жегата през лятото.
 • Монтажът може да компрометира и най-качественото изделие. Следете за сигурното закрепване, уплътняването между касата и стената, използване на транспортен профил отдолу и оптимален наклон навън на подпрозоречната пола.

Изисквайте писмена гаранция за дограмата и монтажа.

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ЗА ИЗБОР НА ДОБРА ДОГРАМА

Как да се грижим за PVC прозорците

В началото искаме да Ви обърнем внимание върху това, че независимо от съвремените технологии в конструирането и производството на PVC прозорци, не трябва да очаквате от тях някакви вълшебни свойства. Чрез прозорците се губи основното количество топлина в помещенията. Отчитайки особеностите на нашият климат , ние Ви препоръчваме да използвате стъклопакети с К-стъкло, които с 35-45% увеличават топлоизолиращите свойства на Вашия прозорец. Нискоемисионното стъкло поддържа не само топлината в помещението, но и спечелва енергия чрез слънчевите лъчи, т.е. допринася за осезаемото увеличаване на температурата по повърхността на външното стъкло.

Дългосрочното използване на PVC дограма е свързано с допълнителна информация за нейните свойства и правилна експлоатация.

Обикновено, смяната на дограма и ремонта на жилището съвпадат. Новите прозорци изменят интериора на Вашето жилище, режима на вентилация, топлообмена и микроклимата. Ще Ви дадем няколко полезни съвета за правилна експлоатация. Те ще Ви осигурят оптимални условия за живот и максимален срок на използване на PVC дограма.

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА PVC ПРОЗОРЦИТЕ

Поддържане на PVC дограма

 • Необходимо е периодически да се смазват всички заключващи механизми и панти на прозорците и вратите.
 • Не допускайте попадането на пясък, вар, строителен разтвор и др. замърсяващи вещества в механизмите.
 • Поддържайте уплътнителите чисти, не допускайте натрупването на прах върху тях. Съществуват специални препарати които предпазват гумените уплътнения от атмосферни влияния и ги правят по-гъвкави.
 • Прозорците са изготвени от пластмасови прифили, които са устойчиви на слънчева светлина и на атмосферни влияния. За измиване на стъклата и рамките могат да се използват обикновени миещи средства, които не съдържат абразивни добавки, киселини и силни разтворители. За белите профили предлагаме препарати, които почистват полепнали по тях прашинки, натрупани с течение на времето. Има антистатичен ефект и образува UV-защитен слой върху профилите.
ПОДДЪРЖАНЕ НА PVC ДОГРАМА 2

Поддържане на PVC дограма

 • Масово използваните досега дървени врати и прозорци не се затварят плътно. Този неприятен факт има и някои положителни страни. Хладният въздух, проникващ в помещенията, се затопля и поглъща влагата. Течението не дава възможност за попадане на влага върху вътрешната страна на прозорците.
 • Новите прозорци се затварят много плътно. Те правят Вашето жилище по-топло, защитават го от уличния шум, намаляват необходимата за отопление енергия. Заедно с това пречат за възникване на естествени течения и препятстват намаляването на влагата в помещенията. Създават условия за възникване на конденз върху най-студените, външни стени на жилището, които имат допир със студения въздух навън.
 • Поради тези причини, жилището трябва да се проветрява много по-често, отколкото при наличие на дървена дограма, чрез отваряне на прозорците и включване на вентилатори в банята и тоалетната.
ПОДДЪРЖАНЕ НА PVC ДОГРАМА

Възникване на влага

Помещенията се делят на сухи и влажни. Към влажните се отнасят кухнята, банята и колкото и странно да изглежда, спалнята.

 • В кухнята възниква влага при приготвяне на храна.
 • В банята – при къпане, пране, сушене на дрехи.
 • В спалнята възникването на влага е свързано със съня. По време на сън всеки човек издишва от 1 до 2 литра вода.
 • Влагата е особено интензивна в спални, в които температурата на въздуха е по-ниска, отколкото в останалите помещения.
 • Възниква конденз върху прозорците и върху онези страни на мебелите, които са обърнати към външните стени.
 • За да се намали конденза, проветрявайте редовно спалните помещения. Не поставяйте мебели до външни стени на жилището.
 • При ремонт се използват строителни материали (циментен разтвор, бои, лакове и др.), съдържащи голямо количество влага, която се отделя при съхненето им.
 • Проветрявайте интензивно помещенията по време на ремонт и известно време след приключването му.
 • Изолацията на помещенията е добра да се направи отвън, а не отвътре. При вътрешна изолация може да се появи влага и съответно плесен между стената и изолацията, което определено ще влоши микриклимата в помещението.
 • Цветята по первазите създават уют и красота, но трябва да се поливат, кето увеличава влагата в помещенията. Затова цветята трябва да се слагат на проветриви места в жилището.
 • При избор на щори трябва да се осигури възможност за циркулация на горещия въздух от радиатора и затопляне на прозорците, за избягване на конденз. Дългите щори, стигащи до перваза, ще препятстват движението на въздуха. Добър вариант са вертикалните щори.
ВЪЗНИКВАНЕ НА ВЛАГА - pvc дограма

Как да се грижим за PVC дограма

Препоръки от специалистите в бранша „Алвик 1”

Когато новата PVC дограма е вече поставена, възниква въпросът, как да се грижите за нея, за да запази тя дълго красотата и функционалността си.

Какво ви препоръчват професионалистите от „Алвик 1” ООД

 • Пластмасовите профили на прозорците ви са устойчиви на слънце, студ и влага. Достатъчно е да ги почиствате с топла, но не гореща вода, обикновени миещи препарати с неабразивна структура и мека кърпа. За белите има специални почистващи средства, които не само свалят полепналия прах, но осигуряват антистатичен ефект и UV-защита.
 • Стъклата изтривайте с обикновени препрати за стъкло и лъскайте по обичайния начин – с няколко капки оцет, мека кърпа или намачкана хартия.
 • Периодично – особено преди студовете – обработвайте уплътненията с продукти, предназначени да ги поддържат меки и гъвкави и да ги пазят от екстремни климатични условия.
 • Пантите, заключващите механизми и бравичките на вратите и прозорците пазете от натрупване на прах, пясък и твърди отпадъци. Смазвайте ги няколко пъти годишно. Подходящо е всякакво масло – дори слънчогледово.

Ако все още се чудите
Каква да е дограмата, на която да се спрете, изберете Salamander. Произвежда се в Германия по стандарта RAL GZ – 716.
Тя има живот от над 60 години – невероятно устойчива е на влиянието на слънцето и климата.
Може да се фолира, с което ви дава възможност за избор на цвят според желанията ви. Отличната й функционалност е придружена от модерен дизайн.
Почистването и поддръжката й са облекчени максимално.
Подлежи на пълно рециклиране в няколко цикъла.

Доверете се на „Алвик 1” ООД
Ние работим повече от 20 години на пазара за доставка и монтаж на дограма и всеки съвет, който ви даваме е изстрадан лично от всеки от нас. Стараем се да предлагаме на клиентите си най-доброто, разработено в Европа, със съответните сертификати и документация. Монтажниците ни са опитни и добре подготвени.
Ние ще ви помогнем да направите добър подбор на модела дограма съобразно условията.

Направи онлайн запитване

Напред

Попълни нашата анкета

Напред